Jazz halusi palata opiskelemaan – tarvitsi apua mielenterveysongelmiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Minä olen Jazz -realityohjelmassa seurataan transsukupuolisen Jazz Jenningsin elämää. Sarjassa Jazz saavutti useita unelmiaan, kunnes terveysongelmat panivat stopin kaikelle. Sarjan seitsemäs tuotantokausi seuraa Jazzin pyrkimyksiä terveellisempään elämään ja takaisin Harvardin opiskeluiden pariin.

Taannoin yliopiston oli valmis antamaan Jazzille tilaisuuden opiskeluun, mutta naisen oli ensin saatava mielenterveysongelmansa hoitoon. Hänen piti tavata lääkäreitä ja terapeutteja hoidon aloittamiseksi Bostonissa. Jazzin perhe ei ollut uutisesta innoissaan, koska he olivat jo saaneet tiimin kasaan Floridassa, aivan toisella puolella maata.

Jazz on yksi maailman tunnetuimmista transsukupuolisista naisista. Hän itse kertoo tienneensä jo neljävuotiaana syntyneensä väärään sukupuoleen ja on sittemmin elänyt transsukupuolisena.