Hautajaiset jouduttiin perumaan Nakkilassa – pappi oli liian humalassa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nakkilan kirkossa järjestetty siunaustilaisuus jouduttiin keskeyttämään elokuun alussa odottamattomasta syystä. Pappi oli saapunut toimittamaan siunausta vahvasti päihtyneenä.

Välikohtaus tapahtui lauantaina 6. elokuuta. Tilaisuudessa paikalla ollut seurakunnan suntio joutui puuttumaan tilanteeseen. Paikalle kutsuttiin poliisi, ja asiasta on sittemmin tehty rikosilmoitus.

Nakkilan seurakunta on sittemmin julkaissut tapausta koskevan tiedotteen. Sen mukaan humalassa ollut pappi ei ole Nakkilan seurakunnan vakituinen työntekijä. Hänet oli otettu toimittamaan toimituksia ja jumalanpalveluksen vakinaisten pappien ollessa lomillaan.

– Nakkilan seurakunta on tietenkin järkyttynyt ja pettynyt tapahtuneesta. Olemme pyytäneet tilaisuuden omaisilta anteeksi ja pyydämme edelleen anteeksi kyseisen henkilön käytöstä ja tästä aiheutunutta mielipahaa, tiedotteessa todetaan.

Helsingin Sanomien mukaan Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli aikoo selvittää, mitä siunaustilaisuudessa tarkalleen ottaen tapahtui. Toistaiseksi tuomiokapitulin lakimiesasessori Matleena Engblom ei kuitenkaan kommentoi, minkälaisia seuraamuksia papille saattaa koittaa.