Silta romahti Norjassa – oli vain 10 vuotta vanha

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kymmenen vuotta sitten Norjan Gudbrandsdaleniin Øyerin kuntaan rakennettu ristikkosilta on romahtanut alas. Sillan mukana joutui veden varaan yksi henkilöauto. Sillan romahtamissyytä selvitetään.

Silta oli 148 metriä pitkä. Se korvasi vuonna 2012 paikalla olleen vanhan ja yli satavuotiaan sillan. Uusi silta rakennettiin vanhan jäätyä liian kapeaksi liikennöinnille. Vanha, vuonna 1895 rakennettu silta, kesti käyttöä yli sata vuotta, kun uusi silta romahti nyt ja ainoastaan kymmenen käyttövuoden jälkeen.

Veden varaan joutuneen henkilöauton kuljettaja saatiin pelastettua. Sillalle oli kulkemassa myös kuorma-auto, mutta se ei joutunut veden varaan. Viranomaiset selvittävät, oliko sillalla muita kuin kaksi ajoneuvoa matkustajineen romahtamishetkellä. Onnettomuudesta uutisoivat muun muassa norjalainen NRK ja Dagbladet.