Kotimainen Tytöt tytöt tytöt -elokuva kerää suitsutusta Yhdysvalloissa – huippupisteet kriitikoilta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alli Haapasalon ohjaama Tytöt tytöt tytöt -elokuva on kerännyt hehkutusta paitsi Suomessa, myös ulkomailla. Yhdysvalloissa ensi-iltaan 12. elokuuta ensi-iltaan Girl Picture -nimellä saapunut elokuva on saanut maassa kriitikoilta lähes poikkeuksetta kiittäviä arvioita. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Episodi.

Tytöt tytöt tytöt -elokuvalla on arvosteluja yhteen keräävässä Rotten Tomatoes -palvelussa parhaillaan peräti sadan prosentin tuoreusarvo. Se tarkoittaa, että kaikki elokuvan saamat ja sivustolle kirjatut kriitikkoarvostelut ovat olleet positiivisia. Myös yleisöltä saadut pisteet ovat olleet 100-prosenttisesti positiivisia.

Suomalaisella elokuvalla on mennyt tänä vuonna muutenkin hyvin maailmalla. Rotten Tomatoesin vuoden parhaat arvostelut saaneelle listalle ovat nousseet tänä vuonna myös Hanna Bergholmin ohjaama Pahanhautoja 92 prosentin tuoreusarvolla ja 93 prosentin tuoreusarvolla Juho Kuosmasen ohjaama Hytti nro 6.

Aamu Milonoffin, Eleonoora Kauhasen ja Linnea Leinon tähdittämä Tytöt tytöt tytöt valittiin ensimmäisenä pitkänä suomalaisena fiktioelokuvana Sundancen elokuvajuhlien kilpailusarjaan. Elokuva sai Suomen ensi-iltansa 14. huhtikuuta.