Alec Baldwinin vahingonlaukaus: Rikostutkinnassa erikoinen ristiriita

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltalaisen Rust-elokuvan kuvauksissa tapahtui viime vuonna kohtalokas virhe, kun Hollywood-tähti Alec Baldwin ampui vahingossa 42-vuotiaan kuvaajan Halyna Hutchinsin kuoliaaksi. Aseessa piti olla paukkupatruuna. Baldwin on sittemmin kiistänyt vetäneensä liipamisesta.

FBI sai ampumistragedian rikostutkinnan valmiiksi ja raportti on toimitettu Santa Fen poliisille. Raporista ilmenee, että tarina vetämättömästä liipasimesta on ristiriidassa tutkimuksessa esille tulleiden seikkojen kanssa. Ase ei ole voinut laueta itsestään, ABC News uutisoi.

Raportti odottaa nyt syyttäjän päätöstä siitä, nostetaanko tapauksesta syytteitä. Hutchinsin kuolema on merkitty onnettomuudeksi kuolemansyyntutkinnan pöytäkirjoihin. Luoti lävisti ja tappoi Hutchinsin, ja osui sen jälkeen ohjaaja Joel Souzaa solisluuhun. Tämä tapahtui viime vuonna New Mexicossa 21. lokakuuta.

Baldwin ja kuvausten aseasiantuntija Hannah Gutierrez-Reed lähettelivät sähköposteja aseesta ennen kuvauksia, ja Baldwin toivoi isompaa asetta kuin hänelle oli suunniteltu. Näyttelijä ei myöskään osallistunut aseen käsittelykurssille ennen kuvauksia. On arvioitu, että joku on tuonut aidon luodin paukkupatruunoiden joukkoon.