Karate Kid -elokuva tehdään uusiksi – jälleen kerran

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Karate Kid -elokuvassa koulukiusattu teinipoika laittaa kiusaajilleen kampoihin oppimalla karatea japanilaisen talonmiehen opastuksella. Vuonna 1984 ilmestyneestä elokuvasta tuli valtava hitti, ja se on poikinut lukuisia jatko-osia, uusintaversion ja spinoff-sarjan Cobra Kai.

Nyt Karate Kidistä suunnitellaan uutta versiota jo toistamiseen. Murphy’s Multiverse -sivuston mukaan Sony etsii parhaillaan päärooliin nuorta miesnäyttelijää, joka osaa sekä englantia että mandariinikiinaa. Suunnitteilla olevan elokuvan päähenkilö olisi New Yorkiin muuttava kiinalainen Li.

Uusi versio eroaisi alkuperäisestä siinä, että Li opettaisikin kung fu -kamppailulajia luokkatoverilleen. Ihmetystä on tosin herättänyt Karate Kid -nimen käyttö, sillä kiinasta peräisin oleva kungfu ja alkujaan japanilainen karate eivät ole sama asia.

Karate Kid sai jo vuonna 2010 yhden uusintaversion, jonka päärooleissa nähtiin Jaden Smith ja Jackie Chan. Myös kyseisessä versiossa harjoitettiin kungfua karaten sijaan. Netflixissä puolestaan jatkuu syyskuussa Cobra Kai, joka seuraa alkuperäisen elokuvasarjan hahmoja aikuisina.