IL: Harvinainen elokuinen trooppinen yö Helsingissä – 170 vuotta vanha ennätys rikki

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lämpötilat ovat nousseet Suomessa jopa hellelukemiin vielä elokuun puolivälin tienoilla. Helsingissä koettiin torstain ja perjantain välisenä yönä jopa harvinaislaatuisen myöhäinen trooppinen yö. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Ilmatieteen laitoksen mukaan elokuun parina viimeisenä viikkona trooppisia öitä on koettu viimeksi Suomessa yli 170 vuotta sitten. 19. elokuuta 1846 Helsingin Kaisaniemessä mitattu yön alin lämpötila oli 20,6 astetta.

Helsingin Kaisaniemessä mitattu perjantain vastaisen yön alin lämpötila oli 21,7 astetta. Vanha ennätys meni siis rikki. Kyseessä oli kaikkien aikojen korkein Suomessa mitattu elokuun puolivälin jälkeinen yön matalin lämpötila.

Helsingin Kumpulassa lämpötila oli alimmillaan 20 astetta, Majakalla puolestaan 20,8 astetta. Lämpötilat pysyvät korkeissa lukemissa myös viikonloppuna, joten trooppiset yöt ovat mahdollisia myös lähipäivinä.