Poikkeuksellisen näyttävä festivaali Kolumbiassa – juhlistaa vartalotaidetta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kolumbian Mesitas del Colegiossa on vietetty vartalotaiteeseen keskittyvää festivaalia. Tapahtumaan on osallistunut sata taiteilijaa, joiden taidonnäytteitä festivaalivieraat ja muut osallistujat ovat saaneet ihastella. Ideana on, että ihmisten vartaloille on maalattu upeita taideteoksia.

Vartaloita on koristeltu pensselillä ja väreillä, mutta myös maaliruiskua apuna käyttäen. Tämän vuoden teemana on ollut maailman eri kulttuurit. Ei ole tiedossa, onko tapahtumaan osallistunut yhtään edustajaa Suomesta.

Elävät taideteokset on esitelty maalausurakan päätteeksi järjestetyssä esityksessä, jossa on käytetty erilaisia valotehosteita. Taiteilija Yeimer Aquer kertoo, että tapahtumapaikka yksin on upea, mikä lisää festivaalin tunnelmaa ja taitelijoiden luovuutta.