Merivartiosto hälytettiin kokemattoman purjehtijan apuun kolmesti – nyt vene on haaksirikossa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kokematon purjehtija herätti viikonlopun aikana hämmennystä ja tehtäviä Merivartiostolle Kotkan edustalla. Merivartiosto hälytettiin vastikään purjeveneen hankkineen miehen apuun kolmesti. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Ensin purjehtija ajoi karille ja pudotti purjeensa mereen. Myöhemmin hän ankkuroi aluksen laivaväylälle. Lopulta purjevene kariutui ja upposi, minkä seurauksena mies vietti yön saarella.

- Itse aluksessa ei ollut mitään vikaa. Olivat erittäin puutteelliset navigointitaidot ja kunnollinen merikartta puuttui myös. En tiedä, että olisiko ollut merikortin lukutaitoa, vaikka kartta olisi löytynyt, kommentoi meripelastusjohtaja Janne Ryönäkoski Ilta-Sanomille.

Ensi kertaa omalla veneellä purjehtimassa ollut mies oli todennut lopettavansa purjehtimisen välikohtausten seurauksena. Vene on Ylen mukaan edelleen karikossa, eikä sitä voida hinata pois alueen kivikkoisuuden vuoksi. Suomenlahden meriviraston apulaiskomentaja Mikko Hirvi kommentoi viranomaisten selvittävän parhaillaan, kuinka hylky voitaisiin kuljettaa pois.