Kekkosesta tehdään elokuva – mukana virolaisyhtiö

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen tasavallan presidenttinä vuodesta 1956 vuoteen 1982 toimineesta Urho Kekkosesta työstetään elokuvaa. Sen tuottaa muun muassa palkitun Ikitie-elokuvan takana oleva MRP Matila Röhr Productions.

MRP Matila Röhr Productions on yhdysvaltalaisen Variety-lehden mukaan allekirjoittanut sopimuksen virolaisen tuotantoyhtiö Taska Filmin kanssa. Elokuva on saanut tukea myös Suomen elokuvasäätiöltä ja MTV3-kanavalta.

Elokuva kantaa kansainvälisillä markkinoilla nimeä Between the Hammer and the Sickle, eli Sirpin ja vasaran välissä. Projekti on ollut aikaisemmin tuotannossa Urho-nimellä.

Elokuva tulee sijoittumaan ajallisesti Kekkosen presidenttikauden viimeisiin vuosiin, jolloin kylmä sota kävi kiivaana Neuvostoliiton hyökättyä Afganistaniin. Elokuvan käsikirjoituksesta vastaa Hannamaja Matila, ja se perustuu toimittaja Maarit Tyrkön muistelmiin.