Perheen kotiin ilmestyi hylje – kissa ei ollut mielissään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Meribiologi Phil Ross on tottunut olemaan työssään tekemisissä merenelävien kanssa, mutta taannoin sellainen ilmestyi yllättäen hänen kotiinsa. Uudessa-Seelannissa asuvan Rossin perheen taloon oli saapunut kissanluukun kautta hylje.

Hylkeenpoikasen löysi kodista Rossin kuntosalilta palannut vaimo Jenn. Eläin vietti aikaa kodin sohvalla ja vierashuoneessa, kunnes Jenn onnistui saamaan sen ulos puutarhaan etuoven kautta. Hylkeen epäillään seuranneen perheen kissaa Cocoa sisälle.

– Huvittavinta tässä on se, että kyseessä oli perheemme ainoa hätätilanne jossa meribiologista olisi ollut hyötyä. Tilaisuuteni loistaa meni sivu suun, tapahtumahetkellä poissa kotoa ollut Ross vitsaili The Guardian -lehdelle.

Perheen Coco-kissa oli paennut vierasta naapuriin eikä suostunut seuraavana päivänäkään kotinsa alakertaan, jossa hylje oli oleskellut. Perheen koti sijaitsee noin 150 metrin päässä rannikosta, eivätkä nuoret hylkeet oli Rossin mukaan harvinainen näky alueella. Oscar-nimen saanut hylje toimitettiin merelle paikallisen ympäristönsuojelulaitoksen työntekijän toimesta.