Huijaus leviää Instagramissa: ”Olet voittanut JBL:n kannettavan kaiuttimen”

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moni suomalainen Instagram-käyttäjä on saanut palvelussa viime päivinä erikoisia viestejä. Instagram-käyttäjiä on merkitty kuviin, joissa heidän väittetään voittaneen JBL:n kaiuttimen.

– Jos sinut on merkitty, olet voittanut JBL:n kannettavan kaiuttimen, yhdessä somessa kiertäneessä kuvassa väitetään.

Julkaisussa kehotetaan siirtymään toiselle tilille, jonka nimenä voi olla esimerkiksi jbl.finland tai audio.jbl. Kyseessä on kuitenkin aidoista JBL:n logoista huolimatta huijaus. Siinä käytetyt linkit johdattavat epämääräisille sivustoille.

Tuore tapaus muistuttaa Instagramissa viime vuonna levinnyttä huijausta, jossa käyttäjien väitettiin voittaneen Dyson-hiustenkuivaajia. Moni sosiaalisen median käyttäjä onkin todennäköisesti jo osannut päätellä kyseessä olevan vedätys. Suomalainen digimedia-asiantuntija Kari Haakana kertoo Twitterissä julkaisujen takana olevan todennäköisesti saksalainen Toleadoo, joka on aikaisemmin tehtaillut samanlaisia julkaisuja esimerkiksi Tokmannin nimissä Facebookissa.