Hätäkeskus otti käyttöön kansainvälisen numeron – ota numero talteen

Matkailu Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hätäkeskuslaitos on ottanut käyttöön kansainvälisen numeron. Sitä voidaan käyttää tilanteissa, joissa ilmoituksen tekijä on ulkomailla, mutta hätätilanne Suomessa. Suomen hätänumeroon 112 ei saa yhteyttä ulkomailta käsin.

– Tyypillisesti kyse on esimerkiksi iäkkäältä omaiselta tulleesta epämääräisestä avunpyynnöstä, jonka ulkomailla oleskeleva suomalainen saa tietoonsa. Olemme halunneet vastata tähän tarpeeseen lanseeraamalla Hätäkeskuslaitoksen kansainvälisen numeron, Hätäkeskuslaitoksen johtokeskuksen päällikkö Lasse Matilainen kertoo tiedotteessa.

Kansainvälistä numeroa päivystää Hätäkeskuslaitoksen johtokeskus. Se siirtää puhelun oikeaan hätälinjaan, jossa avun tarve arvioidaan. Tähän asti ulkomailta tulleet yhteydenotot on jouduttu hoitaa välikäsien kautta, mikä on hankaloittanut ja viivästyttänyt avunsaantia.

Hätäkeskuslaitoksen kansainvälinen numero on +358 9 2297 0908. Numero löytyy myös 112 Suomi -sovelluksen päivystysnumerot -välilehdeltä. Päivitys vaatii sovelluksen uudellen käynnistämisen.