HS: Helsingissä tarkastetaan lasten hampaita etänä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Helsingissä hoidetaan lasten suun ja hampaiden terveydenhuoltoa nykyään myös etävastaanotoilla. Kyseessä on pikkulapset ja heidän elämänsä ensimmäinen hammastarkastus. Etävastaanotto on vaihtoehto, ja hammashenkilökuntaa pääsee tapaamaan edelleen myös perinteisesti kasvotusten.

Helsingin Sanomien mukaan etävastaanotto toteutetaan videoyhteydellä. Lasten ensimmäisessä hammastarkastuksessa ei niinkään tutkita suun terveyttä, vaan sen tarkoituksena on valistaa vanhempia suuhygienian tärkeydestä. Suomessa toteutetaan ensimmäiset hammaslääkärikäynnit yhden vuoden iässä.

Helsingin seudulla on haasteellista päästä hammaslääkärin vastaanotolle. Ihmisten kommenttien ja kokemusten mukaan ajanvaraus takkuaa ja tarkastusaikoja on saatavilla niukasti. Myös jonot ovat pitkät.