Tylsistyttääkö toimistotyö? Tietokoneen uutuushiiri näyttää sushilta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Valkokaulus-Pentti herää joka arkiaamu kello 06:00. Hän keittää aamukahvit, syö yhden voileivän, lukee lehden, peseytyy, pukeutuu ja lähtee työpaikalleen konttorirotaksi suureen toimistotaloon. Hän saapuu työpaikalleen ajallaan tasan kello 08:00 paikallisliinteen kuljettamana ja kirjaa itsensä sisään kellokortilla.

Pentti vie edellisenä iltana tekemänsä eväät jääkaappiin ja istuu sen jälkeen työpisteelleen. Hän avaa tietokoneen ja naputtaa näppäimistöä seuraavaan kahvituntiin asti. Ja sen jälkeen ruokatuntiin saakka, kunnes koittaa iltapäivän kahvitunti. Hän lähtee kohtiin kellon lyötyä tasan 16:00. Pentin päivät ovat aina samanlaisia. Viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Kunnes, eräänä päivänä hänen työpöydälleen ilmestyy uusi tietokonehiiri.

Tämä voisi olla kenen tahansa toimistotyöläisen tarina, jossa on rutiininomaisesti näyttöpäätteellään työtehtäviään suorittava henkilö ja hänen harmaa, kaavoihin kangistunut elämänsä. Lahjatavaraliike Firebox on tuonut markkinoille tietokonehiiren, joka näyttää sushilta. Se on kuin elämään herkullisia hetkiä tuottava suupala, jota näppäilemällä saa hymyn huulille ja pientä vaihtelua päivään. Jos ei halua vaihtaa kokonaan elämänsä suuntaa tylsästä kaavamaisuudesta pois, saattaa veikeä hiiri olla ensimmäinen askel parempaan ja jännittävämpään elämään. Älä ole kuin Pentti.