Koominen video leviää viraalina – strutsiksi pukeutunut pakeni eläintarhan työntekijöitä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Thaimaan Chiang Mai Zoo -eläintarhassa todistettiin hiljattain viraalivideoksikin ikuistettua koomista tilannetta. Eläintarhaa pitkin juoksenteli karanneeksi strutsiksi pukeutunut ihminen.

Strutsipuvun päälleen pukenut pakeni perässään olleita eläintarhan työntekijöitä. Vaikka tilannetta olisi saattanut luulla esimerkiksi piilokamerapilaksi, oli kyse todellisuudessa tärkeästä harjoituksesta. Eläintarhan Afrikka-osion työntekijät harjoittelivat strutsiksi pukeutuneen henkilön avulla todellisen eläimen pakotilanteen varalle.

Eläintarhan mukaan vastaavilla harjoituksilla pyritään parantamaan todellisten hätätilanteiden sujuvaa hallintaa ja valmistelemaan keinoja, joilla pakenevat eläimet saataisiin kiinni. Huvittuneisuutta herättäneeksi videoksi ikuistettu harjoitus järjestettiin 23. elokuuta.