Verottaja muistuttaa: Tarkasta loppuvuoden tulorajasi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa on mahdollista tehdä useita eri töitä yhdellä ja samalla verokortilla. Tämä helpottaa esimerkiksi päivätöissä ja keikkatöissä käyviä, koska tienaamisesta ei tarvitse erikseen tilata omaa verokorttia jokaiselle työnantajalle. Asiassa piilee yksi suuri kompastuskivi: Tuloraja.

Kun rahaa tulee useasta eri kohteesta, saattaa kokonaistulon hahmottaminen olla hankalaa. Tällöin on hyvä kirjautua OmaVero -palveluun tarkastaa verokortissa oleva tuloraja. Verohallinto arvioi, että verokortin tuloraja ylittyy lähes kolmella tulonsaajalla kymmenestä, jos he saavat loppuvuodesta tuloja samaan tahtiin kuin tammi-heinäkuun 2022 aikana. Jos verokortin tuloraja ylittyy, tuloja verotetaan perusveroprosenttia korkeammalla lisäprosentilla.

− Jos tulot ovat muuttuneet alkuvuodesta merkittävästi, kannattaa tehdä OmaVerossa uusi verokortti loppuvuodeksi. Kun uuden verokortin tekee nyt, korkeammat tulot ja mahdollisesti noussut veroprosentti ehditään huomioida ennakonpidätyksessä tasaisesti syksyn mittaan, sanoo Verohallinnon ylitarkastaja Heikki Koskela.