Yle: Kouluun murtauduttiin Lempäälässä – oppilaiden tietoja sisältäviä papereita katosi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Lempäälän Mattilan kouluun murtauduttiin perjantain ja sunnuntain välisenä aikana. Murron yhteydessä koulusta vietiin muun muassa papereita, jotka sisältävät oppilaiden yksityisiä tietoja. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Rikoksen yhteydessä murtauduttiin kouluterveydenhoitajan tiloihin. Tiloissa säilytettiin terveystietoja sisältäviä papereita lukituissa kaapeissa. Osa papereista sisälsi esimerkiksi henkilötunnuksia.

Lempäälän sivistystoimenjohtaja Nina Lehtinen on kehottanut oppilaita ja vanhempia tarkkailemaan mahdollista henkilötietoje väärinkäyttöä. Myös identiteettivarkauden mahdollisuus on olemassa. Murrosta on tehty rikosilmoitus sekä ilmoitus tietosuojavaltuutetulle, ja viranomaiset tutkivat tapausta.