Kaaharit ohittivat poliisiauton Pirkkalassa – 216 km/h ajanut jäi kiinni

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Sisä-Suomen suoritti liikennevalvontaa Pirkkalassa läntisellä ohitustiellä maanantaina 29. elokuuta alkuillasta. Siviilimallisen poliisiauton ohitti kaksi huomattavaa ylinopeutta kulkenutta henkilöautoa. Toiselle autolle mitattiin keskinopeudeksi peräti 216 km/h. Alueella on satasen rajoitus.

Törkeä ylinopeus mitattiin 664 metrin pituisella mittausmatkalla. Poliisi sai henkilöauton pysäytetyksi. Kuljettajan lisäksi autossa oli yksi matkustaja. Kuljettajana toiminut nuorehko mieskuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja asiasta kirjattiin rikosilmoitus.

– Kuljettajan käyttämä ylinopeus ja olosuhteet huomioon ottaen teko on ollut omiaan aiheuttamaan vakavaa vaaraa toisen hengelle tai terveydelle, ja siksi kuljettajaa on syytä epäillä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Rikoslain mukaan törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta voidaan tuomita tekijä vähintään 30 päiväsakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi, poliisi tiedottaa.

Poliisi muistuttaa, että nopeusrajoitusten tehtävänä on lisätä ja ylläpitää meidän jokaisen tienkäyttäjän turvallisuutta ja arviointimahdollisuuksia. Ajoneuvon sekä sen turvalaitteiden mahdollisuudet suojata ihmisiä heikkenevät sitä enemmän mitä suuremmiksi törmäysnopeudet tulevat. Ajoneuvon törmäysenergia nelinkertaistuu, kun törmäysnopeus kaksinkertaistuu.

Toinen ylinopeutta kulkenut henkilöauto katosi liikennevirtaan eikä sitä saatu pysäytettyä eikä myöskään sen rekisteritunnusta saatu ylös.