Nyt se on varmaa! Jukka Jalonen valmentaa Leijonia jatkossakin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

A-maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen jatkaa Leijonien päävalmentajana kauden 2023–24 loppuun. Sopimus sisältää ensi keväänä Tampereella pelattavat MM-kotikisat ja Tshekin MM-kisat keväällä 2024.

– Tämä on hyvä paikka työskennellä ja maajoukkueessa on oikeanlainen pöhinä päällä. Meillä on arvoturnauksiin lähdettäessä aina mahdollisuus menestyä, mistä kuuluu kiitos taitaville pelaajille ja sitoutuneelle, äärimmäisen ammattitaitoiselle johtoryhmälle, Jalonen listaa.

– Myös mahdollinen World Cup talvella 2024 luonnollisesti kiinnostaa minua valmentajana, Jalonen sanoo.

Jalosen vastuulle kuuluvat A-maajoukkueen lisäksi muun muassa Suomi-kiekon painopisteiden rakentaminen koko suomalaisen jääkiekon käyttöön ja seurayhteistyö, poikien U20−U16-ikläluokkien valmennuksen johtaminen ja maajoukkuetoiminnan tiedonkeruu ja analysointi. Hän myös edustaa suomalaista jääkiekkoilua erilaisissa työryhmissä.