Suomalaisjulkkikset testaavat hävikkiruokaa – haaste kestää viikon ajan

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Ensi viikolla vietetään Hävikkiviikkoa. Suomalainen hävikkiruokapalvelu on laskenut, että heidän asiakkaansa säästävät hävikkiruokaa ostamalla vuositasolla keskimäärin 150–200 euroa. Säännöllisellä ostamisella säästö voi nousta kuitenkin jopa yli tuhanteen euroon vuodessa. Yhtiö on aloittanut viikon pituisen hävikkihaasteen, johon ottaa osaa myös tunnettuja suomalaisia.

Haasteeseen tarttuvat tänä vuonna ravintoloitsija, kokki ja ruokakirjailija Sikke Sumari, kokki ja ruokavaikuttaja Harri Syrjänen, vuoden 2022 MasterChef Suomi -ohjelman voittaja Petra Väänänen, kokki ja food designer Linnea Vihonen sekä muusikko ja ravintoloitsija Jaakko “Lieminen” Luomanen. Haasteen etenemistä voi seurata vaikuttajien sekä haasteen sosiaalisen median tileiltä. Lisätietoa Hävikkiviikosta löydät täältä.

– Turhaan tuotettu ruoka on globaali ongelma, mutta hävikin vähentäminen omassa arjessa on helppo ja konkreettinen tapa omalta osaltaan vaikuttaa siihen. Ruokahävikin vähentäminen on hyväksi paitsi ympäristölle, myös kukkarolle. Kiihtyvä inflaatio ja ruoan hinnan nousu koskettavat meistä jokaista. Hävikkiruoan hyödyntäminen on yksi tehokas tapa pienentää kotitalouden ruokakustannuksia, Fiksuruoan toimitusjohtaja Juhani Järvensivu muistuttaa.