Kysely listasi ärsyttävimmät kanssamatkustajat lentokoneessa – tuntuuko tutulta?

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lentokoneessa matkustettaessa on tiettyjä kirjoittamattomia sääntöjä, joita noudattamalla osoittaa kunnioittavansa kanssamatkustajia. Esimerkiksi tuolin selkänojaa ei panna heti nousun jälkeen makuuasentoon tai jalkoja ei panna edessä olevan tuolin käsinojalle.

Only Wanderlustin mukaan yleiset lentomatkustajien aiheuttamat häiriöt ovat ärsyttävyysjärjestyksessä:

1. Istuimen potkiminen2. Pahanhajuinen matkustaja3. Äänekäs matkustaja4. Selkänojan liikuttelija5. Humalainen6. Itkevät lapset7. Istuimessaan makaava8. Vahva hajuvesi9. Maskiton matkustaja10. Kenkänsä riisuva matkustaja11. Käytävälle säntäävät matkustajat12. Haisevat eväät13. Ramppaja14. Jatkuvasti puhuva15. Käsinojan omiva16. Jalkojen nostelija17. Taputtaa koneen laskeuduttua18. Leveilijä19. Valot päällä yölennolla