Video: Kaksi autoilijaa törttöili Helsingissä: ”Giljotiinikuskien kortit hyllylle”

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisin suorittama suojateiden tehovalvonta on päättynyt, mutta liikenteessä ei tule siltikään ajella miten sattuu. Taannoin kahden eri autoilijan kortit päätyivät Helsingissä kuivumaan hyllylle saman liikennetörttöilyn vuoksi.

Helsingin poliisin liikennetoimintojen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein julkaisi Twitterissä videon Helsingin Mannerheimintiellä kuvatusta tilanteesta. Videolla nähdään ensin, kuinka Audi-auton kuljettaja ohittaa suojatien eteen pysäytetyn auton pysähtymättä itse. Heti perään saman virheen tekee BMW-kuljettaja.

– Näille kahdelle ”giljotiinikuskille” sakko ja kortti hyllylle, Pasterstein kirjoitti.

Pastersteinin mukaan poliisille kertyi suojateiden tehokampanjan aikana 405 valvontatuntia. Hän muistuttaa suojateiden valvonnan jatkuvan kampanjan päättymisen jälkeenkin.