Kesän festarikansa kulki ahkerasti takseilla – selkeä piikki tilausmäärissä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kesän isoimmat musiikkifestivaalit näkyivät festaripaikkakuntien taksien tilausmäärissä. 02 Taksin tilausdatan mukaan juhannus oli kuitenkin taksien tilauksissa kesän suosituin viikonloppu. Taksien tilausmäärät kohosivat pilviin myös lentokenttäkuljetuksissa verrattuna koronarajoitusvuosiin.

– Taksikyytejä tilattiin juhannuksena kaikkein eniten Turkuun, Kuopioon ja Helsinkiin, mutta käytännössä juhannuskansan tilaukset hajaantuivat ympäri Suomen, 02 Taksista kerrotaan.

Koronarajoitusten purkaminen näkyi myös Helsinki-Vantaan lentoasemalle tilattujen kyytien suosiossa. Suomen suurimmat kesäfestivaalit lisäsivät taksien kysyntää, ja esimerkiksi Turussa tehtiin festariviikonloppujen aikana 50 prosenttia enemmän tilauksia kuin normaalina viikonloppuna.

– Ilosaarirock näkyi Joensuun tilausmäärissä huomattavana piikkinä. Tilauksia tehtiin yli kolminkertainen määrä normaaliin viikonloppuun verrattuna. Samoin Hämeenlinnassa järjestetty Weekend Festival nosti paikkakunnan taksien tilausmäärät lähes kolminkertaisiksi.

– Myös Tampereella Blockfest-viikonloppu oli tilausmäärällisesti koko kesän paras viikonloppu, sillä tilauksia tehtiin yli kaksinkertainen määrä tavalliseen viikonloppuun verrattuna. Samoin Oulussa Qstock oli tilausmäärien mukaan kesän kovin viikonloppu.