Kaleva: Saksanpaimenkoira karkuteillä Oulussa päiväkausia – älä yritä ottaa kiinni

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saksanpaimenkoira on ollut Oulussa karkuteillä jo päiväkausien ajan. Toistaiseksi yritykset saada koiraa kiinni ovat epäonnistuneet. Koiraa ei kuitenkaan tule yrittää napata omin avuin. Tapauksesta ensimmäisenä uutisoineen Kaleva-lehden mukaan koirasta on tehty havaintoja ainakin Kastelin, Värtön ja Peltolan alueilla.

Poliisi on yrittänyt saada koiraa kiinni. Toistaiseksi se ei kuitenkaan ole Oulun poliisin johtokeskuksen mukaan onnistunut välineistöstä ja taidosta huolimatta. Tapausta on puitu runsaasti Facebookin Puskaradio Oulu -ryhmässä. Somekeskustelujen mukaan koiran entinen omistaja on menehtynyt, mutta sille on tiedossa jo uusi koti. Koirasta havaintoja tekeviä neuvotaan ottamaan yhteyttä esimerkiksi hätäkeskukseen.

– Koiraa ei saa missään nimessä yrittää ottaa kiinni, kutsua, tai lähestyä. Jos koira on vaarallisessa paikassa, ilmoitus hätäkeskukseen. Koiran loukutus käynnissä, Puskaradio Oulussa kerrottiin.