Passien kysyntä räjähti – Helsingin poliisi myönsi ennätysmäärän

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen poliisilaitosten lupapalveluissa kävi keväällä ja kesällä todellinen kuhina. Moni uusi passinsa tai muun asiakirjan korontilanteen helpotettua, mikä johti myös laajoihin ruuhkiin lupapalveluissa. Tilanne helpotti heinäkuussa.

Helsingin poliisi tiedottaa myöntäneensä elokuun loppuun mennessä 159 365 matkustusasiakirjaa. Se on jopa 57 229 enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Tällä hetkellä jonotusasiakkaita on Pasilan lupapalvelussa poliisin mukaan melko tasaisesti, eikä suuria ruuhkia ole enää ollut.

– Ajanvarausaikoja avataan viikoittain sen mukaan, mitä resurssit antavat myöten, joten kannattaa seurata ajanvaraustilannetta aktiivisesti, kertoo Satu Mäkinen Helsingin poliisin lupapalvelusta.

Sähköisen asioinnin osuus kaikkien lupien osalta on ollut tänä vuonna noin 88,1 prosenttia. Passihakemuksen voi tehdä kokonaan verkossa, jos on antanut sormenjälkensä kuuden vuoden aikana eikä esimerkiksi nimi ole vaihtunut.