Verottaja ihmeissään: Peräti 330 000 suomalaista jättänyt veroja maksamatta

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomalaiset eivät ole maksaneet veroja velvollisuuksiensa mukaan. Jäännösveron, eli mätkyjen eräpäivä on mennyt 180.000 henkilöllä ja verottaja odottaa yhteensä 98 miljoonaa euroa saatavaksi. Mätkyjä on jätetty maksamatta tänä vuonna 10 miljoonalla eurolla enemmän kuin vuosi sitten.

Toinen roikkumaan jäänyt maksu on kiinteistövero, mikä on maksamatta edelleen 330.000 henkilöllä. Verottajan mukaan suomalaisilla on maksamatta 49 miljoonan euron edestä kesän ja alkusyksyn aikana erääntynyttä kiinteistöveroa. Kiinteistöveroa on kuitenkin tällä hetkellä rästissä 10 miljoonalla eurolla vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Syynä ahkerampaan maksamiseen lienee sähköisten maksutapojen ja laskujen yleistyminen. Suoraan verkkopankkiin kilahtava lasku maksetaan usein ajallaan. Myöhässä maksettuihin veroihin lisätään seitsemän prosentin viivästyskorko, jota alkaa kertyä heti eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen. Ajantasaiset maksutiedot löytyvät OmaVerosta.