Turistit nauttivat eväitä suihkulähteellä Roomassa – saivat 450 euron sakot

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloista Italiaan matkustanut turisti sai kokea karvaasti eurooppalaisten historiallisten rakennelmien suojelutoimenpiteet. Roomassa lomaansa viettänyt 55-vuotias mies oli pysähtynyt Fontana dei Catecumenin -suihkulähteen reunalle nauttimaan eväitään viikonloppuyönä. Paikalle tuli poliisi.

Suihkulähteen reunalla tai sen välittömässä läheisyydessä oleskelu on kielletty. Kiellolla suojellaan vanhaa, jo 1500-luvun lopulla rakennettua suihkulähdettä. Poliisi sakotti turistia 450 euron sakolla.

Poliisit voivat määrätä sakkoja ja antaa ihmisille porttikieltoja jopa 48 tunniksi tietylle alueelle. Valvonnalla halutaanopettaa turistit kunnioittamaan Italian pääkaupungin taiteellista ja kulttuurista perintöä. Ongelmat johtuvat ylimatkailusta. Ennen koronaviruspandemiaa Roomassa kävi noin 10 miljoonaa kävijää vuosittain, CNN uutisoi.