Kotiteollisuuden suosikkilevy 20-vuotias – yhtye kattavalle juhlakiertueelle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kotiteollisuuden vuonna 2002 julkaisema albumi Kuolleen kukan nimi nosti viimeistään yhtyeen koko kansan huulille. Levyn 20-vuotissyntymäpäivän kunniaksi Kotiteollisuus suuntaa katavalle juhlakiertueelle.

Kuolleen kukan nimi 20 v. -kiertue alkaa syyskuun lopussa ja jatkuu aina joulukuun puolen välin tienoille. Uudestakaupungista alkavan ja Jämsään päättyvä kiertueen varrella mahtuvat muun muassa Seinäjoki, Kouvola, Tampere, Vantaa, Kuopio ja Lahti. Kaikki kiertuepäivät ja keikkapaikat on nähtävillä yhtyeen Facebook-julkaisussa.

– Syksy meneekin sit Kuolleen kukan nimi 20 vuotta -kiertueen merkeissä. Koko levy sahataan läpi + asiaan kuuluvat bonusbiisit ehkä myös, yhtye kirjoitti.

Kuolleen kukan nimet nousi ilmesrtyessään Suomen albumilistan sijalle viisi. Levyllä kuultiin muun muassa singlekappale Rakastaa/ei rakasta, joka soi tiuhaan tahtiin radioaalloilla ja nousi yhdeksi Kotiteollisuuden tunnetuimmista hiteistä.