Anna: Erika Vikman paloi loppuun – paniikkihäiriöt meinasivat viedä tajun

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalainen poptähti Erika Vikman kertoi viime keväänä kärsineensä paniikkikohtauksesta kesken Goom-opiskelijaristeilyn esiintymisen. Nyt nainen on kertonut Anna-lehden haastattelussa, että kyse oli pitkittyneeseen stressiiin liittyvästä häiriöstä, joka ilmeni elämää pysäyttävinä kohtauksina.

– Jouduin tilanteeseen, jossa minun oli pakko poistua lavalta kesken biisin. Kävin lavan takana ja tulin takaisin, lauloin kappaleen loppuun. Sen jälkeen kerroin yleisölle syyn poistumiselleni: Olin saanut paniikkikohtauksen, Vikman kirjoitti keväällä.

Naisen mukaan hänen kehonsa ilmoitti kolme vuotta sitten, että kaikki ei ollut kunnossa. Hän sai rajun paniikkikohtauksen auton ratissa. Hän ajoi huoltoasemalle ja tilasi itselleen taksin.

– Viikon kuluttua menin lääkäriin. Oireilu oli väsyttänyt minut niin, että purskahdin itkuun. Lääkäri varmaan ymmärsi heti, ettei kyse ollut fyysisestä sairaudesta, hän kertoo Annalle ja myönsi odottaneensa tämän kevään Vain elämää -sarjan kuvauksia kuin parantolaan pääsyä.

– Kolmen tunnin mittainen lounas oli kuin vertaistuki-istunto, sitä seurasi iltapäivän toimintaterapiatuokio ja illalla vielä neljän tunnin ryhmäterapia. Päätin, että juhliminen jää tauolle ja keskityn pitämään itsestäni huolta.