Nainen toi pesukarhun baariin – johti pidätykseen ja vesikauhupelkoon

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Pohjois-Dakotassa asuva nainen pidätettiin taannoin yllättävästä syystä. Hän oli tuonut paikalliseen baariin mukanaan pesukarhun.

38-vuotias Erin Christensen oli saapunut ravintolaan pesukarhun kanssa happy hourin aikana. Ravintolassa tuolloin vuoroaan tehneen baarimikko Cindy Smithin mukaan paikalla oli noin 10 asiakasta. Christensen ei alkuun totellut Smithin poistumiskehotusta, vaan esitteli pesukarhua muille asiakkaille.

Christensen pidätettiin myöhemmin Pohjois-Dakotan riistalakien rikkomisesta epäiltynä. Pesukarhu lopettettiin viranomaisten toimestta. KLTV-7-uutissivuston mukaan terveysviranomaiset ovat varoittaneet pesukarhun kanssa tekemisissä olleita mahdollisesta vesikauhutartunnan uhasta, ja heitä on kehotettu menemään testeihin.

Christensenin mukaan hänen perheensä hoiti pesukarhua löydettyään sen kolme kuukautta sitten. Toistaiseksi tiedossa ei ole, kantoiko eläin vesikauhua aiheuttavaa rabiesvirusta.