Kännissä hautajaisiin mennyt pappi sai potkut Nakkilassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nakkilan kirkossa järjestetty siunaustilaisuus jouduttiin keskeyttämään elokuun alussa, koska tehtävään palkattu pappi oli saapunut toimitukseen vahvasti päihtyneenä. Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli on erottanut hänet pappisvirastaan.

– Kyseinen pappi oli pyydetty sijaisena toimittamaan hautaan siunaamisen Nakkilassa elokuussa. Toimitus jouduttiin keskeyttämään papin päihtymistilan vuoksi, tuomiokapitulista kerrotaan ja tiedotetaan pappisviran päättymisestä.

– Tuomiokapitulin päätöksen perusteena on toistuva papille sopimaton käytös viranhoidossa.

Pappi on ollut erotettuna määräajaksi viranhoidosta vuonna 2020. Pappisvirasta erottaminen tarkoittaa sitä, että henkilö ei voi enää toimia pappina. Päätöksestä on valitusoikeus Turun hallinto-oikeuteen.