Suomen suosituimmat työnantajat listattiin – nämä seikat vaikuttavat sijoitukseen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Uransa alkuvaiheessa olevat ammattilaiset odottavat työsuhteelta hyvää palkkaa ja työsuhde-etuja, mutta pitävät tärkeänä myös toimivaa työilmapiiriä, kiinnostavia työtehtäviä sekä inhimillistä johtamista. Suosituimpien työnantajien kärkisijoja pitävät teknologiayhtiöt, mielenkiintoisimpana uutena tulokkaana listalta löytyy Puolustusvoimat.

Teknologiayritykset hallitsevat suosituimpien työnantajien listalla. nsimmäiselle sijalle tänä vuonna nousi viime vuoden hopeasijalta videopelejä kehittävä yritys Supercell, joka pudotti viime vuoden ykkösen, kansainvälisen teknologiayhtiö Googlen, kakkossijalle. Kolmantena listalta löytyy viime vuoden tavoin kotimainen hissejä, liukuportaita sekä ovia valmistava KONE.

Vuoden 2022 YPAI -tutkimuksessa tarkasteltiin myös sitä, mikä saa nuoret ammattilaiset pysymään työssään yli viisi vuotta. Uransa alkuvaiheessa olevat nimesivät palkan suurimmaksi vaikuttimeksi työn ottamiselle. Tärkeäksi nousivat myös sosiaaliset tekijät, kuten tukeva ja kannustava työympäristö sekä jatkuva urakehitys. Lisäksi työtehtävien luonne koettiin tärkeäksi.

Nuorille ammattilaisille tärkeimmät asiat työelämään liittyen:

1. Palkka ja edut

2. Yrityksen kulttuuri ja työilmapiiri

3. Työtehtävien luonne

4. Joustavuus & työn ja vapaa-ajan yhteensovittaminen

5. Työntekijälähtöinen johtaminen

6. Kasvu- ja urakehitysmahdollisuudet

7. Sijainti

8. Vastuullisuus (tasa-arvo, ympäristö, eettisyys)

9. Toimiala

10. Yrityksen menestys ja maine

Vuoden 2022 houkuttelevimmat työnantajat:

1. Supercell

2. Google

3. KONE

4. Microsoft

5. Remedy

6. Fazer

7. Futurice

8. Rovio

9. Reaktor

10. Marimekko

——

Terhi Piiroinen

terhi@stara.fi