Huh! Salama iski matkustajakoneeseen – karu näky peräsimessä

Ohhoh! · Tim Isokivi

EasyJet-lentoyhtiön matkustajakoneessa koettiin sunnuntaina raju tilanne. Italian yllä lentäneeseen koneeseen iski salama. Pahimmalta kuitenkin lopulta vältyttiin.

Odottamaton tilanne tapahtui EasyJetin Airbus A320 -koneen lennolla Milanosta Napoliin. Salama iski The Sun -lehden mukaan lentokoneen siipeen. Lentäjä suoritti hätälaskun Barin lentoasemalle lennonjohdon ohjeistuksen mukaisesti.

Kaikki koneen 90 matkustajaa ja henkilökunta selvisivät pelottavasta tilanteesta lopulta ehjin nahoin. Campanian aluetta koetelleen voimakkaan sateen vuoksi matkustajakonetta ei oltaisi voitu ohjata Napolin lentokentälle.

Lentokoneet on suunniteltu kestämään salamaniskuja. Verkossa sittemmin levinneet kuvat ovat kuitenkin osoittaneet iskun aiheuttaneen matkustajakoneeseen näkyviä jälkiä. EasyJetin mukaan hätälasku oli varotoimenpide, ja yhtiö on sittemmin pahoitellut tapauksesta matkustajille aiheutunutta vaivaa.