Tarja Turunen paljasti aivoinfarktin oireensa Aivoterveys-lehdessä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nightwish-yhtyeestä koko maailman maineeseen noussut laulaja Tarja Turunen sai vuonna 2018 aivoinfarktin. Nainen oli raskaan keikkarupeaman jälkeen herännyt miehensä Marcelon kanssa Espanjan kodistaan ja yrittänyt tarttua sängyn vieressä olleeseen vesilasiin.

– Yritin ottaa yöpöydältä vesikupin, mutta se ei pysynyt kädessä vaan särkyi lattialle. Marcelo heräsi ja kyseli huolestuneena, mikä on vialla. Vastaukseni oli pelkkää epäselvää muminaa, ja toinen puoli kasvoista oli ihan turta, Turunen kertoo Aivoterveys-lehdelle.

Turusen aivoista löytyi tukos. Oireet hävisivät liuotushoidolla nopeasti, mutta edessä oli tiukka 22 konsertin Euroopan kiertue. Lääkärit yrittivät estellä Turusen työntekoa. Hän aloitti hiljaisemman työtahdin vasta kiertueen jälkeen. Nyt asiat ovat toisin.

Tarja Turunen on oppinut hiljentämään työtahtia ja panemaan oman terveyden etusijalle. Hän kertoi aivosairaudestaan julkisesti ensimmäistä kertaa viime vuonna.

– Edelleen koen joka kerta laulaessani samaa riemua kuin heti sairastumisen jälkeen: saan elää, olla tässä ja käyttää minulle annettua laulamisen lahjaa. Minä valitettavasti tarvitsin infarktin kaltaisen äkkipysähdyksen tämän oppimiseen.