Spede-elokuvan kuvaukset käynnissä – tunnistatko päätähden?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisen viihteen supertähdestä Spede Pasasesta kertovan elokuvan kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä. Elokuvan pääroolia eli Pasasta näyttelee muun muassa Putous-sarjasta ja Juice-elokuvasta tunnettu Riku Nieminen. Speden vaimoa Pirjo Pasasta näyttelee Minka Kuustonen. Suomessa ja Liettuassa kuvattava elokuva saa ensi-iltansa syksyllä 2023.

Nyt verkossa on julkaistu kuva elokuvan kuvauksista, joissa Nieminen nähdään elokuvan päähenkilön roolissa. Aikalaiset osaavat varmasti löytää hahmosta vahvat kiinneohdat todellisuuteen.

Taannoin menehtyneen Vesa-Matti Loirin roolissa nähdään Spede-elokuvassa Aku Sipola, Simo Salmisen roolissa Mikko Töyssy ja Ere Kokkosena roolissa Nordman. Spede-elokuvassa seurataan Pasasen ja kumppaneiden uraa 1960-luvun lopulta Uuno Turhapuro -elokuvan taustoihin ja läpimurtoon 1970-luvulla. Aleksi Delikourasin ohjaama ja Antti Heikkisen käsikirjoittama elokuva pohjautuu Tuomas Marjamäen kirjoihin Spede, nimittäin ja Uuno on numero yksi – Turhapuron koko tarina.