USU: Marinin hallitus käyttänyt 162  576 euroa ilmavoimien yksityislentoihin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

On olemassa sanonta, että rahalla saa ja hevosella pääsee. Jos sanonnan haluaa muuttaa nykymuotoon voi sanoa, että rahalla saa ja puolustusvoimien koneella pääsee. Suomen hallitus on käyttänyt aiempaa enemmän rahaa ilmavoimien lentokoneilla kulkemiseen.

Uutissuomalainen kertoo, että lehden tekemien tietopyyntöjen perusteella kuluvalla hallituskaudella on käytetty puolustusvoimien operoimiin yksityislentoihin yhteensä 162.576 euroa. Viime hallituskaudella summa oli noin 56.000 euroa. Toisin sanoen lasku on kasvanut 53 prosenttia. Laskelmissa ei ole huomioitu kustannusten nousua tai sitä, että reittiliikenne oli pitkään koronan vuoksi lähes kokonaan seisahtunut.

Valtioneuvoston lentokuljetusohjeen mukaan ministereiden lennättäminen kuuluu ilmavoimille erityisesti silloin, kun kaupalliset lennot tai muut matkustustavat eivät ole tarkoituksenmukaisia. Ilmavoimilta tilatusta lennosta nousi viimeksi kohu Sanna Marinin peruttua reittilennon ja matkustettua Osloon puolustusvoimien kuljettamana elokuussa.