Matalapaine aiheuttaa voimakkaita tuulia – Suomeen annettu varoituksia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sää on muuttumassa lokakuun ensimmäisellä viikolla tuuliseksi. Lounaisvirtaus kuljettaa tiistain jälkeen matalapaineita Suomen ylitse. Tuulenpuuskat voivat olla erittäin voimakkaita erityisesti torstaina. Ilmatieteen laitos on antanut torstaille varoituksia voimakkaasta tuulesta.

Ne koskevat pääasiassa läntistä Suomea. Vaarallisen tuulen varoitus on annettu maa-alueille Ahvenanmaalle, Varsinais-Suomeen, Satakuntaan, Etelä-Pohjanmaalle, Pohjanmaalle, Keski-Pohjanmaalle ja Pohjois-Pohjanmaan länsiosaan. Mahdollisesti jopa yli 20 metrin sekunnissa puhaltavat tuulet voivat aiheuttaa esimerkiksi sähkökatkoja.

Muualla Suomessa on torstaina voimassa mahdollisesti vaarallisen tuulen varoitus lukuunottamata Keski- ja Pohjois-Lappia. Tuulenpuuskien lisäksi matalapaine tuo eri puolille Suomea runsaitakin saiteita. Voimakkaimmat tuulenpuuskat iskevät Suomeen tämänhetkisen ennusteen mukaan torstaina. Viikonlopulle saapuessa kovimmat tuulet ovat laantumassa.