Nyt tarkkana! Hirvikolarien riski korkeimmillaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

If Vakuutus kertoo, että lokakuun ja joulukuun aikana tapahtuu peräti puolet yhtiön korvaamista koko vuoden eläinkolareista. Tilastojen mukaan eniten kolaroidaan eläinten kanssa viikkojen 42 ja 48 välillä.

Viikonpäivien välillä eläinkolareita sattuu melko tasaista tahtia, mutta perjantaisin niitä tapahtuu hieman enemmän, kun ihmiset ajavat usein pidempiä matkoja viikonlopunviettoon, mökeille ja harrastuksiin. Kaksi kolmesta eläinkolarista tapahtuu auringonlaskun jälkeisinä tunteina, kun eläimet lähtevät hämärän turvin liikkeelle. Pimeinä ja harmaina kuukausina loka-marraskuussa eläin on auringonlaskun jälkeen vaikeasti havaittava.

Pienennä eläinkolarin riskiä:– Vältä hämärässä ajamista– Käytä pitkiä ajovaloja, kun mahdollista– Hirvivaara-alueilla laske ajonopeutta– Jos eläin tulee eteen, väistä takapuolelta, jos mahdollista– Jos kolari sattuu, huolehdi muiden tielläliikkujien varoittamisesta– Ilmoita eläinkolarista aina poliisille, joka huolehtii eläimen hävittämisestä