SpaceX laukaisi kaksi uutta satelliittia avaruuteen – luo nopeamman yhteyden maailman dataverkostolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

SpaceX, eli Space Exploration Technologies Corporation on teknologianero Elon Muskin omistama yksityinen avaruusalan yritys. Se valmistaa ja operoi avaruusraketteja ja -aluksia ja kehittää satelliitti-internet järjestelmää.

Viikonloppuna laukaistiin kaksi uutta satelliittia avaruuteen. Satelliitit ovat nimeltään Galaxy 33 ja Galaxy 34. Kyseessä on uuden sukupolven teknologia, joka tarjoaa korkean suorituskyvyn Pohjois-Amerikan dataliikenteeseen. Uusimmat lisäykset ovat osa Pohjois-Amerikan tehokkainta median jakelujärjestelmää.

Satelliitit laukaistiin Floridasta. Associated Pressin julkaisemalla videolla nähdään samankaltainen valoilmiö kuin hiljattain Suomen taivaalla Venäjän laukaistua oman satelliittinsa avaruuteen. Satelliitit laukaistiin Falcon 9 -kantoraketin avulla.