Sofia Belorf oikeudessa – veikö Katiska-huumerahoja Espanjaan?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Katiska on Suomen tunnetuin huumevyyhti, johon liittyy myös lukuisia julkisuuden henkilöitä. On epäilty, että kaikki rinkiin kuuluvat eivät ole edes jääneet kiinni ja Katiskan siimat ulottuvat pidemmälle kuin moni arvaakaan. Kaikki paljastunee aikanaan, mutta nyt käsitellään oikeudessa päätekijänä pidetyn Niko Ranta-ahon entisen tyttöystävän, skandaalimalli Sofia Belorfin osuutta kaikkeen.

Belorf tuomittiin huhtikuussa 2021 huumausainerikoksesta ja rahanpesusta Helsingin käräjäoikeudessa. Hän valitti tuomiosta. hovioikeuteen. Belorf kiistää rahanpesun täysin ja katsoo, että on syyllistynyt korkeintaan huumausaineen käyttörikokseen. Belorf sai käräjäoikeudessa 80 päivän ehdollisen vankeustuomion ja hänet määrättiin maksamaan rikollisin keinoin saamansa 8.000 euron taloudellisen hyödyn takaisin valtiolle.

Belorf oli mukana Ruisrockin kokaiinijutussa vuonna 2019. Hän oli majoittunut asuntoon, jossa käytettiin huumeita. Lisäksi hän oli matkustanut aiemmin samana vuonna Espanjaan Niko Ranta-ahon kanssa, kun kaksikon matkalaukuista löytyi suuri määrä käteistä rahaa. Ylivieskassa syntyneen Sofia Belorfin hovioikeuden käsittely on tänään.