Aikamatkaaja väittää osaavansa rakentaa aikakoneen – matkustajalle kävisi huonosti

Matkailu · Terhi Piiroinen

Aikamatkustustamiseen aiheena hurahtanut harrastaja uskoo, että hän osaisi rakentaa aikakoneen 100 miljoonalla dollarina. Ongelmana on, että koneella matkustavat henkilöt eivät todennäköisesti pääsisi koskaan takaisin. Eikä me tiedetä, mitä toisella puolella odottaa tai miten matka vaikuttaa nykytodellisuuteen.

Time Travel Facebook -sivulla on pohdittu potentiaalista teoriaa siitä, kuinka aikakone rakennetaan. Alex Polischuk -niminen mies on kertonut palstalla, että hän on perehtynyt aiheeseen ja laskenut budjettia hankkeelle.

– Olen yrittänyt alustavasti laskea budjettia. 100 miljoonaa dollaria saattaa riittää, ja se on itse asiassa erittäin halpa. Materiaaleina tarvitaan suprajohtavia magneetteja ja käytetään avaruusalusta ilman boostereita ja kehittyneitä viestintäjärjestelmiä. Energiamäärä voidaan arvioida tesloissa, jos käytetään näitä magneetteja, hän kertoo ja tietää avaruusteknologian jo hyödyntävän teollisuudessaan osittain samaa ideaa.

Hän varoitti, että suunnitelma saattaa johtaa tilanteeseen, jossa matkustajat eivät koskaan palaa nykypäivään ja joutuvat sanomaan hyvästit rakkailleen.

– Olet todennäköisesti tuomittu jäämään menneisyyteen, koska rinnakkainen historia katkeaa ja saatat häiritä tapahtumakulkua.