Amerikkalaisturisti halusi nähdä paavin – tuhosi suutuksissaan kaksi veistosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalaisturistin sikailu on johtanut korvaamattomien antiikkiesineiden vahingoittumiseen Vatikaanissa. Turisti rikkoi kaksi antiikin Rooman aikaista veistosta Museo Chiaramontissa tapahtuneessa välikohtauksessa.

Museossa vieraillut viisikymppinen mies oli italialaisen Il Messagero -lehden mukaan vaatinut saada nähdä paavin. Kieltävästä vastauksesta suuttunut mies oli tarttunut esillä olleeseen rintakuvaan ja iskenyt sen säpäleiksi lattiaan. Paetessaan henkilökuntaa hän oli kaatanut myös toisen veistoksen.

CNN-uutissivuston mukaan veistoksia yritetään korjata museon työpajassa. Molemmat olivat noin 2 000 vuotta vanhoja. Vartijoiden pysäyttämä turisti päätyi välikohtauksen jäljiltä poliisin kuulusteltavaksi.

– Yksi museon kauneimmista asioista on se, että vierailijat pääsevät kohtaamaan antiikin ajan veistokset kirjaimellisesti kasvotusten. Tämän kaltaisen käytöksen seurauksena ne saatetaan kuitenkin sijoittaa turva-aitojen taakse, Vatikaaniin matkoja järjestävä Mountain Butorac harmitteli.