Taitavat opiskelijat käyttävät tekoälyä koulutehtävissä – kukaan ei huomaa huijausta

Digi · Terhi Piiroinen

Teknologiataitoisten opiskelijoiden kerrotaan hyödyntävän keinoälyä koulutehtäviensä kirjoittamisessa. Koululaiset hyödyntävät muun muassa OpenAI:n hurjasti edistynyttä GPT-3 -versiota. Tekoäly kirjoittaa opiskelijoiden puolesta muun muassa laajennettuja vastauksia ja esseekirjoitelmia.

Plagiointiohjelmistot eivät pysty havaitsemaan tekoälyn kirjoittamia vastauksia. Toisin sanoen koulujen on todennäköisesti vaikea taistella tätä seuraavan sukupolven kumouksellista opiskelutapaa vastaan, Motherboard uutisoi.

– Ne tekevät yksinkertaisia ​​tehtäviä, jotka sisältäisivät laajennettuja vastauksia. Biologian osalta saattaisimme saada tehtäviä biotekniikasta, jossa pitää kirjoittaa viisi hyvää ja huonoa asiaa biotekniikasta. Lähettäisin tekoälylle kehotteen: ”Mitkä ovat viisi hyvää ja huonoa asiaa biotekniikassa?”, ja se tuottaisi vastauksen, joka antaisi minulle A:n, eräs redditor paljastaa.