The Crown -sarja kohun keskiössä – oliko Charles syrjäyttämässä Elisabetin?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Netflixin suositussa The Crown -sarjassa seurataan brittihovin vaiheita Elisabet II:n valtakaudella. Draamasarjan tuleva viides tuotantokausi on jo etukäteen herättänyt Iso-Britanniassa kohua ja paheksuntaa.

Viidennen kauden keskiössä ovat 1990-luvun tapahtumat, kuten Charlesin ja prinsessa Dianan avioero. Sarjassa nähdään myös kohtaus, jossa silloinen prinssi ja nykyinen kuningas Charles ehdottaa pääministeri John Majorille kuningattaren syrjäyttämistä vallasta. Major on sittemmin kuvaillut Mail on Sunday -lehdelle kohtausta valheelliseksi, eikä hänen mukaansa vastaavaa tapaamista koskaan tapahtunut.

The Crown -sarjan tiedottaja kommentoi kohua myöhemmin BBC:lle. Hänen mukaansa sarja on aina esitetty fiktiivisena versiona historiallisista tapahtumista.

– Viides kausi on fiktiivinen dramatisointi joka spekuloi, mitä suljettujen ovien takana saattoi tapahuma kuninkaalliselle perheelle merkittävänä vuosikymmeneä – aikana, joka on jo käsitelty ja huolellisesti dokumentoitu toimittajien, elämänkertureiden ja historioitsijoiden toimesta, tiedottaja puolusti sarjaa.