Kaikkien aikojen floppi? Sovellus maksoi 1,2 miljardia dollaria – palvelulla 38 aktiivista käyttäjää

Digi · Terhi Piiroinen

Maailmanhistoriassa on nähty useita hankkeita, jotka ovat suurista lupauksista osoittautuneet megaluokan flopeiksi. Ihmisille on piirretty mielikuvaa pelastuksesta tai tulevaisuutta merkittävästi parempaan muuttavasta keksinnöstä, mutta näyttö on jäänyt vajaaksi. Myyntipuhe on pelkkä myyntipuhe.

Näin on käynyt myös 1,2 miljardia dollaria maksaneelle Decentralandille, mikä on virtuaalinen kiinteistöbisnekseen tarkoitettu alusta. Nyt yhtiö on kauhuissaan, koska viimeisin raportti kertoo sen metauniversumissa olevan ainoastaan 38 aktiivista käyttäjää vuorokauden aikana. Decentralandissa käyttäjät voivat ostaa ja myydä virtuaalikiinteistöjä, Futurism uutisoi.

Luku on saatu dataaggregaattori DappRadarin lukujen perusteella. Decentralandin luova johtaja Sam Hamilton kuitenkin väittää, että luku ei pidä paikkaansa ja heidän virtuaalisessa maailmassa on yli 8.000 käyttäjää päivässä. Tämäkin määrä on vähän, jos yritetään iskeä läpi metauniversumissa toimimisessa.