Hirviömäinen näky valokuvaan – muurahaisen pää lähikuvassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Normaalisti ihmisen perspektiivistä katsottuna melko harmittoman näköiset muurahaiset voivat olla lähietäisyydeltä lähes hirviömäisiä. Tämä käy ilmi liettualaisen valokuvaaja Eugenijus Kavaliauskasin viraalina levinneestä valokuvasta.

Kavaliauskas osallistui kameravalmistaja Nikonin Small World Photomicrography -kilpailuun muurahaisesta otetulla lähikuvallaan. Kuvassa muurahaisen nähdään viisinkertaisesti suurennettuna. Hämmästystä herättänyttä näkyä verrattiin sosiaalisessa mediassa muun muassa Taru sormusten herrasta -elokuvatrilogian örkkeihin.

Kuvassa muurahaisella näyttää olevan punaiset silmät. Todellisuudessa muurahaisen silmät eivät Insider-lehden mukaan edes näy kuvassa. Punertavat yksityiskohdat ovat osa hyönteisen tuntosarvista.

Kavaliauskasi voitti kuvallaan melko vaatimattomasti 35 dollarin arvoisen Nikonin tuotteen. 3 000 dollarin pääpalkinto meni gekon jalasta läpikuultavan otoksen ikuistaneille Grigorii TIminille ja Michel Milinkovitchille.