Kaikkien aikojen korkein fitness-tunti 6 000 metrin korkeudessa

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Himalajan vuoristossa kiipeämisessä luulisi olevan jo tarpeeksi liikuntaa, mutta kaikille sekään ei mitä ilmeisimmin riitä. Joukko kiipeilijöitä järjesti taannoin Nepalissa fitness-oppitunnin kilometrien korkeudessa.

Brittiläisen Body Shape Fitness -kuntosalin omistaja Tim Megginson kiipesi taannoin kahdeksan muun henkilön kanssa Mera Peakin huipulle 6 476 metrin korkeuteen. Yhdeksän vuorokauttta kestäneen retken päätteeksi Megginson järjesti 30 minuutin fitness-tunnin. Ely Standard -lehden mukaan tempauksella rikottiin maailmanennätys.

Kiipeilijät palasivat kotiinsa Nepalista 16. lokakuuta. Ennen Megginsonin tiimin ennätystä maailman korkeimmalla järjestetty fitness-tunti toteutettiin Guinnessin ennätystenkirjan mukaan Tansanian Kilimanjarossa vuonna 2021. Vuorella järjestettiin tuolloin fitness-sessiot 5 714 metrin korkeudessa.