Ukrainan euroviisuedustaja valitaan pommisuojassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuoden 2023 Euroviisut eli Eurovision Song Contest järjestetään toukokuussa Iso-Britannian Liverpoolissa. Viime vuoden laulukilpailun voitti Ukrainan edustaja Kalush Orchestra. Sotatilanteesta johtuen tapahtuman järjestäminen ei kuitenkaan maassa onnistu.

Poikkeustilanteesta huolimatta Ukraina osallistuu Euroviisuihin. Ukrainan yleisradioyhtiön mukaan maan edustaja valitaan 17. joulukuuta Vidbir-kilpailussa. Suorana lähetyksenä esitettävä tapahtuma järjestetään poikkeuksellisesti pommisuojassa maan pääkaupunki Kiovassa.

Venäjän hyökkäyssota ei vaikuta heikentäneen ukrainalaisartistien kiinnostusta viisuja kohtaan. Eurovisionin kansainvälisten sivujen mukaan Vidbirin järjestäjät ovat saaneet jopa 400 kappale-ehdokasta 299 osallistujalta. Vidbir-kilpailijat on määrä julkistaa lokakuun loppuun mennessä.