Elon Musk omistaa nyt Twitterin – antoi heti potkut koko johtoportaalle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Miljardööri Elon Muskin Twitter-kaupat ovat toteutuneet lukuisten käänteiden jälkeen. Hän osti somepalvelun koko osakekannan. Kauppojen lopullinen hinta oli 44 miljardia dollaria.

Muskin kerrotaan antaneen ensitöikseen potkut Twitterin aikaisemmalle johtoportaalle. Titteleistään joutuivat luopumaan toimitusjohtaja Parag Agrawal, talousjohtaja Ned Segal ja asianajaja Vijaya Gadde. Musk syytti heitä harhaanjohtamisesta vale- ja bottitilien määrään liittyen.

Musk hehkutti omalla tilillään linnun olevan nyt vapautettu, viitaten Twitterin lintulogoon ja lempinimeen lintusovelluksena. Toistaiseksi tiedossa ei ole, mihin suuntaan Musk tarkalleen ottaen aikoo viedä somepalvelun. Hän on kertonut aiemmin muun muassa hankkiutuvansa eroon valetileistä, peruvansa Donald Trumpin bannit ja vähentävänsä työntekijöiden määrää.

Elon Muskin Twitter-kaupat ovat olleet esillä mediassa jo keväästä lähtien. Heinäkuussa Musk kertoi vetäytyvänsä ostotarjouksesta, minkä vuoksi Twitter nosti häntä vastaan kanteen. Miljardööri kuitenkin kertoi olevansa lokakuussa jälleen valmis ostamaan yrityksen, ja kanteesta luovuttiin.